185 produkter på listen over giftigste kosmetikk!

Nylig annonserte UFC Que Choisir, den franske forbrukergruppen, sin liste over nesten to hundre kosmetikkprodukter som – etter deres mening – kan ha skadelig påvirkning på forbrukernes helse. Blant de 185 prduktene finner man også noen velkjente merker. Hvilke produkter finnes på den franske listen? Hvorfor ble de oppført der?

UFC Que Choisir skapte en liste over kosmetikk som er skadelig for helsen på grunn av giftige stoffer blant innholdet deres; det er stoffer som kan påvirke menneskenes endokrine system. Til tross for mange advarsler fra toksikologer og dermatologer har ikke produsentene til hensikt å endre innholdet i produktene sine. Handlingene deres er helt lovlige, fordi ingrediensene som UFC Que Choisir beskriver er lovlige. Organisasjonen bestemte seg for å offentliggjøre listen over produkter som (selv om de er lovlige) kan være skadelige for helsen vår.ufc-que-choisir.jpg

Hvem er på svartelisten til UFC Que Choisir?

Listen ble skapt av den franske forbrukergruppen og består av 185 produkter vi kan finne i alle butikker. Produktene er i konstant salg, selv om innholdet kan være giftig. Blant merkene oppført av UFC Que Choisir finner vi: Adidas, Axe, Dove, Elmex, Garnier, Bourjois, Signal, Oral-B, L’oreal Paris, Nivea, Head&Shoulders, Clarins, Colgate, Eucerin, Le Petit Marseillais, Mixa, Pampers, Rexona, Rimmel, Scholl, Vichy og til og med kosmetikk fra Carrefour.

Hvilke produkter bør vi unngå?

Bare fordi disse produktene ble oppført på den franske listen betyr ikke at alle produktene til det merket er dårlige. Men du bør sjekke innholdslisten til produkter som: ansiktskrem, sjampo, deodorant, aftershave, tannkrem, munnskyll og parfyme.

Det var en stor overraskelse at til og med fuktighetsgivende våtservietter for baby kan inneholdefenoksyetanol – et gifting konserveringsmiddel.

Mer enn 100 av produktene som er oppført av UFC Que Choisir inneholderstoffer som kan påvirke det endokrine systemet, og 50 av dem inneholder det kjemiske filteret 50 Ethylhexyl Methoxycinnamate som oppfører seg som et hormon i huden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *