Alkohol er fienden din i kampen for sunt hår

Det finnes mange produkter med en positiv innflytelse på hodebunnen, men samtidig finnes det rikelig produkter som skader hårcellene. Blant de som leder an er alkohol, hvis inntak kan forverre hårets tilstand betraktelig. Tørker virkelig alkohol ut håret? Alkoholens største ulempe er de uttørkende egenskapene. Vanntap i organismen leder til dårlig hydrering av hårcellene samt problemer som tørrhet eller porøshet.

Tydelig matt eller glansløst hår og slitte tupper er de vanligste problemene til de som misbruker alkohol uten å få i seg nok vann. Spesialister advarer om at alkoholmisbruk kan lede til en situasjon der de næringsrike ingrediensene vaskes ut av organismen, og dette har direkte innflytelse på hårets tilstand. Uten passelig dose vitaminer (spesielt fra gruppe B, men også A, C og E) eller næringsrike ingredienser (biotin, sink, pantotensyre eller folsyre) vil håret miste sin naturlige glans og bli porøst, tørt og fint. Lave nivåer av de ingrediensene virker inn på tykkelsen og hårkvaliteten.alkohol.jpg

Mangel på vitaminer og andre elementer i organismen kan selvsagt gjeninnføres med tilskudd, men selv elementer som tilføres på denne måten vil vaskes ut etter å ha inntatt alkohol. Mangel på disse nærende ingrediensene vil selvsagt følges av hårtap. Håret består for det meste av tiamin, som er vitamin B, og mangel på dette kan ses på hårets utseende.

Også leveren har stor betydning for hårets tilstand, selv om mange ikke vet om dette. Det er allment kjent at leverens største fiende er alkohol. Det å ikke få renset kroppen effektivt for giftstoffer og overflødige metabolitter kan påvirke hårstrukturen og organismens arbeid svært mye. Problemet med alkoholens dårlige innflytelse vises bare når vi drikker for mye av den. Du trenger ikke gi avkall på et glass vin eller en øl til middagen. Moderasjon i alkoholinntaket vil kunne gi økt forbedring av hårets tilstand og utseende. Grunnlaget til god hårpleie er å eliminere skadelige stoffer fra organismen, og alkohol er et av disse stoffene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *