5 kosmetikkprodukter som bør oppbevares i kjøleskapet!

Kvinner har ofte kosmetikken nære, i steder hvor de for det meste bruker dem. Noen av dem finner vi på badet, og resten i sminkebordet. Vi tenker vanligvis ikke på temperaturen som kosmetikken bør oppbevares i, men heller hvor vi har ledig plass. Vi må huske at det finnes kosmetikk som bør oppbevares i… kjøleskapet!kosmetikktips.jpg

Why?

Luftfuktighet og høy temperatur kan motarbeide produktenes egenskaper. Ønsker du å unngå begrensning av utløpsdatoen og tap av egenskapene, bør du oppbevare noe kosmetikk i kjøleskapet. Lav temperatur begrenser oksidering av de aktive ingrediensene i kosmetikk, men forhindrer også at produktene blir harske. Den ekstra fordelen av dette kan være at hevelsen går ned på grunn av at man påfører et kaldt produkt på ansikt eller kropp.

Hvilke produkter bør oppbevares i kjøleskapet?

 1. Ansiktskrem med aktive ingredienser
  Alle pleieprodukter med aktive ingredienser som vitamin C, retinol, peptider eller syrer bør oppbevares i lav temperatur. Da vil de ikke miste sine verdifulle egenskaper. Spesielt viktig er det å holde organiske kremer i kjøpeskapet, siden de ikke inneholder konserveringsmidler.
 2. Ansiktsmasker
  Det er ikke bare hjemmelagde ansiktsmasker som bør oppbevares i kjøpeskapet, men kjøpte også. Denne oppbevaringsmetoden for ansiktsmasker anbefales spesielt for folk med sensitiv hud, siden en kjølig ansiktsmaske er beroligende for hudirritasjoner og utjevner rødhet.
 3. Øyekrem
  Oppbevaring av øyekrem i lav temperatur er ikke bare en måte å skape et kaldt kompress på, noe som er flott for å lindre irritasjoner og utjevne hevelser. Lav temperatur forsterker øyekremens egenskaper, spesielt de med høy grad av naturlige ingredienser.
 4. Neglelakk
  Å oppbevare neglelakk i fryseren er sett på som kontroversielt. Noen tror at den lave temperaturen gjør at neglelakken tykner fortere, så det skader produktet. Andre tror at kulden forlenger produktets varighet og gjør det lettere å fordele på neglen.
 5. Termisk vann/mist
  Oppbevaring av ansiktsmist eller termisk vann i kjøleskapet er den beste måten å forfriske seg om sommeren. Kjølig, våt spray gir umiddelbar lettelse og forfriskning på varme dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *