Nærende ingredienser som håret vårt elsker

Å gi håret næring fra innsiden er en av grunnreglene innen hårpleie. Det å gi håret riktig mengde nærende ingredienser er en nødvendighet hvis vi ønsker oss sunt, sterkt og velernært hår. Det er verdt å vite hvilke nærende ingredienser håret vårt er spesielt glad i.

Silikon – det er ikke uten grunn at alle kosttilskudd for sunt hår og sunne negler er beriket med silikon. Det er fordi silikon er en naturlig bestanddel i håret. Dessverre fjerner kroppen silikon ganske raskt, så det må fylles på. Dette elementet styrker håret og akselererer hårveksten.

Sink – det andre elementet som anbefales for håret er sink, fordi det oppfyller et lignende prinsipp. Det å gi kroppen riktig mengde sink er ekstremt viktig for å beholde håret i god stand.

Proteiner og sulfur-aminosyrer – begge ingrediensene er naturlige deler av hårets struktur og gir sunt hår. Ønsker du tykkere og sterkere hår må du dermed gi kroppen ekstra sulfur og proteiner.n-aelig-rende-ingredienser.jpg

Vitaminer fra B-gruppen – det er ikke noe poeng i å liste opp den positive innflytelsen til hver av vitaminene fra B-gruppen, fordi alle gjør samme jobben: de regulerer utskillelsen av talg i hodebunnen, gir næring og regenererer hårstrukturen, bremser aldringsprosessen, gjør håret glattere og gir glans. Du bør berike kostholdet ditt med vitaminer fra B-gruppen, som – folsyre, biotin, inositol, niacin, B1, B2, B5 og B6.

Vitamin C – er enda et essensielt vitamin for håret, som er nødvendig for å bevare spretten og smidigheten til håret. Det er en naturlig ingrediens som er nødvendig for å produsere hårstråets struktur, som keratinfibre.

Vitamin A – vitaminet er ansvarlig for det kjemiske innholdet i hudens naturlige, beskyttende barriere, altså lipidlaget som sikrer riktig fuktighet i huden og dens beskyttelse.

Vitamin E – kalt ungdomsvitaminet, akselererer hårveksten og er en antioksidant som beskytter hårrøttene mot den giftige innflytelsen fra frie radikaler.

Jern – et av de grunnleggende elementene som bestemmer riktig hårstruktur og hvor fort håret vokser.

Magnesium – nærende ingrediens som er nødvendig for å bevare hårets riktige tilstand.

Kalsium – element med styrkende og vekstakselererende egenskaper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *