Hvordan retter man håret uten rettetang?

Hår kan ha forskjellige strukturer: det kan være rett, bølgete eller krøllete. Det er vanlig at de som har fått rett hår av moder natur drømmer om bølger eller krøller, og at de med naturlig krøllete hår ønsker å ha bølgete eller rett hår. Heldigvis kan man både rette og krølle håret sitt. Mange velger å unngå rettetanger, krølltanger og til og med hårfønere fordi de er redd for at disse redskapene forverrer tilstanden på håret deres. Dette er delvis sant: selv de mest moderne hårstylingredskapene har negativ effekt på tilstanden av håret. Så hvordan retter man håret sitt uten å bruke rettetang?

Hvilket hår er enklest å rette?

Det er ikke alle hårtyper som er like enkle å rette. Jo tykkere og tettere håret er, jo strammere sitter krøllene, som medfører at det er mer vanskelig å rette slikt hår og oppnå langvarig effekt. Om håret er tynt og glatt eller bølgete vil ikke retting være noe stort problem, men det kan definitivt ta lang tid. I tillegg vil effekten av rettet hår vare lenge på slike hårtyper.

Når man retter håret er lengden også viktig. Jo lengre håret er, jo tyngre er det, og jo vanskeligere blir det å løfte og krølle det. På lengre hår vil alle rettemetodene fungere bedre og resultatene vil vare lengre, spesielt om tuppene ikke er skadet.

Hvilke produkter hjelper til med retting av håret?

Tunge hårmasker og balsamer med silikon som sitter fast i håret og gjør det bølgete vil gjøre det lettere å rette det. Skyll håret grundig så det ikke blir fettete.

Hvordan retter du håret uten å bruke rettetang?

Selv om vanlige butikker tilbyr et stort utvalg av hårrettingsprodukter er vi mer og mer villige til å velge de gammeldagse, hjemmelagde metodene. Det er sikkert ikke mange mennesker som vet akkurat hvilke stoffer og kombinasjoner av ingredienser de er allergiske mot. Hjemmelagde metoder er enklere slik, og om de ikke passer for oss kan vi simpelthen velge dem bort (selvfølgelig vil ikke noen som er allergisk mot honning bruke en maske som er basert på det for eksempel).

Sjampoer og balsamer for retting

På tross av fordelene ved hjemmebaserte rettemetoder er det mange som velger ferdiglagde butikkprodukter. I butikkene finner du hele produktkolleksjoner som gjør håret vårt rettere. Dessverre vil ikke denne typen kosmetikk gi langvarig effekt, spesielt om du har stramme krøller. Av denne årsaken er det verdt å prøve andre metoder, som for eksempel riktig måte å tørke håret rett på.

Hvordan føner man håret rett?

Retting av håret ved hjelp av hårføner er en veldig gammel metode. Den har blitt brukt siden hårfønerne ble oppfunnet og i tiden hvor rettetangene ikke fantes enda. Hårfønere med ulike lufttemperaturer og ioniseringsfunksjon vil fungere best til dette formålet. Takket være ioniseringen blir håret mer glansfylt. Før du bruker hårføneren bør det våte håret børstes rett, og deretter fønes på kald temperatur fra rot til spiss. Føneren bør være over hodet, og luftstrømmen skal rettes nedover.

Retting av håret med hårnåler

Om du alltid er for sent ute kan du rette ut håret ditt om natten. For å gjøre dette strammer du det våte håret i en hestehale bak på hodet og venter til håret tørker så det blir litt fuktig. Så fester du de rette hårstråene til hodet med hårnåler som på et hårbånd. Om morgenen vil ikke håret være helt rett, men det tar mindre tid å style det.

Retting av håret med keratin

Selv om denne behandlingen benytter rettetang. påvirker den ikke tilstanden på håret. Dette er fordi keratinproduktene som brukes sammen med behandlingen gjenoppbygger håret og motvirker skade når det rettes. Keratinhårretting kan utføres selv eller på salong hos en dyktig frisør. Effekten kan vare opp til 3 måneder.

Retting av håret med salvie

Denne planten kan formørke hårfargen, så det er for det meste bare mørkhårede kvinner som bør bruke denne urten for å rette hårene sine. For å forberede deg til behandlingen trenger du bare å helle varmt vann over to poser med salvie og dekke dem til i 10 minutter. Etter at du fjerner posene og kjøler ned vannblandingen kan du helle det over håret og tørke det som vanlig. Å skylle håret med salvie tørker det ut, så du bør ikke benytte denne behandlingen daglig.

Retting av håret med potetstivelse

Stivelse tynger ned håret like mye som silikoner, så du kan legge til produktet i favorittmaskene og balsamene dine, så lenge du skyller det ut etterpå. Med potetstivelse blir håret tyngre og lettere å rette, og vil holde seg rett lengre.

Hårretting med parafinolje

Parafinoljen skal gnis inn i håret eller kombineres med andre tunge oljer. La det sitte i håret i en til to timer. Etter at ønsket tidsrom har gått, vasker du produktet vekk. Parafinoljen fungerer akkurat som stivelse og oljer, som betyr at det tynger ned håret og derfor retter det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *