Hvordan bruker man hårpudder?

Hårpudder øker volumet i håret uten at det tar skade. I motsetning til hårsprayer, mousser og andre stylingprodukter gjør det ikke håret stivere, tørrere eller ekkelt å ta på. Hårpudder er enkelt å bruke og trenger kun å påføres i hodebunnen. Som resultat blir hårfrisyren frisk og full av volum. Hårpuddere kan også ha ekstra glansforbedrende egenskaper. Den lille størrelsen gjør det lett for deg å oppbevare produktet i vesken din. Hvordan bruker man hårpudder, og hvem er det ment for? Hvordan fungerer hårpudder, og hvordan velger man riktig type?

Hvordan bruker man hårpudder?

For å påføre hårpudderet bare rister man beholderen godt og legger en liten mengde pudder i håndflatene, for så å dra dette gjennom hårrøttene. Om du bruker for mye pudder blir håret ditt vanskelig å style fordi det blir stivt. På den andre siden kan du fint bruke større mengder pudder i tuppene om du har tynt og glatt hår, da dette vanligvis gjør dem tykkere. Ikke børst håret til du vasker det.

Hårpudder – hvem er det anbefalt for?

Hårpudder bør brukes av de som ønsker å løfte håret ved roten for å tilføre volum. Denne løsningen vil elskes av de som fortrekker rask styling, og som alltid har dårlig tid. Det er også en bra løsning for nybegynnere innen hårstyling, da hårpudderet garanterer tilfredstillende effekt på håret tross mangel på erfaring. Dette kosmetiske produktet vil også oppfylle behovene til de som vil friske opp håret sitt etter en lang dag. En ekstra fordel med hårpudder er at produktet er lite i størrelsen, som gjør det svært bærbart.

Hvordan fungerer hårpudder?

Hårpudderet inneholder mikrofibre og mikropartikler som er i stand til å feste seg til hårrøttene, som gjør at det løftes fra hodebunnen. Som resultat ser håret tykkere og fyldigere ut, og det er derfor pudderet er spesielt laget for tynt, skjørt og glatt hår.
Dessverre har hårpudderet også enkelte bivirkninger, som f.eks tetting av porene i hodebunnen, som kan gjøre produktet vanskelig å fjerne og håret vanskelig å børste.
Derfor bør du vaske håret og hodebunnen grundig med en rensende sjampo etter bruk av hårpudder.
Samtidig finnes det også hårpudder for mennesker med tilbaketrekkende hårfeste og tynt hår hvor huden vises innimellom. I disse tilfellene bør du velge et produkt som er nærmest din naturlige hårfarge.

Hårpudder gir:

Volum til håret – det tilfører volum til svakt, flatt hår som mangler motstandsdyktighet. Det lar deg oppnå ønsket volum i hårfrisyren din uten bruk av hårføner eller teasing. Takket være dette vil håret ditt unngå overflødig kontakt med høye temperaturer, som har skadelig effekt.

Håret struktur og fasong

Hårpudderet lar deg forme håret på alle mulige måter. En fyldig hestehale, fluffy pannelugg eller bob er bare noen få blant mange ulike stylingvalg.

Holdbarhet for hårfrisyren

Selv om hårpudderet ikke gjør håret stivere, gjør det at frisyren holder seg mye lengre.

Hårfleksibilitet

Hårpudderet øker stylingvennligheten på håret. I tillegg velger du hvilke deler av håret som skal sitte på plass og hvilke som skal frigjøres for videre styling.

Friskt hår

Takket være det at pudderet kommer i løsform vil hodebunnen kjennes tørrere ut, som maskerer overflødige talgmengder i håret. Som resultat vil hårfrisyren din se friskere ut i lengre tid.

Et matt resultat

Hårpudder fungerer for hverdagsfrisyren, og også når du trenger det perfekte håret i flere timer.

Hvordan velger du et hårpudder?

Et viktig kriterie når det kommer til hårpudder er hva det består av. Sistnevnte forteller deg mye om hvordan et spesifikt produkt vil fungere på håret ditt, men du vil kun få et helthetsinntrykk etter at du prøver det på din egen hud. Om du dermed velger et hårpudder som får håret til å klistre seg sammen, som er ubehagelig i konsistensen eller gjør håret for grovt så det mister glans og bryter sammen, er ikke produktet passende for deg.

Derfor er det verdt å sørge for at hårpudderet du velger passer til hårtypen din. Om det har tendens til å bli fettete kan du bruke et standardpudder. Om du har tørr hodebunn bør du derimot bruke hårpudder som er tilført mykgjørende midler. De beste eksemplene på slike produkter er babypuddere som inneholder olivenolje. Et annet viktig kriterie er også fargen på puddere, som bør passe til den nåværende hårfargen.

Ikke glem at bruk av pudder kun er en kjapp løsning som hjelper i krisesituasjoner. Det finnes ingen erstatning for regelmessig hårvask og bruk av balsam, som både gir spesifikk effekt og renser håret. Det som er like viktig for håret er også et kosthold beriket med mat som inneholder vitamin A og E.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *