Vårutmattelse: Hvordan Bekjemper Man Sesongbasert Hårtap? De Beste Løsningene

Etter å ha tatt farvel med den iskalde vinteren og hattedekt hår ser vi alle fram til at våren skal komme. Dessverre har begynnelsen av den en tendens til å være vanskelig. Følelsen av å være konstant trøtt, irritert eller sliten i tillegg til sesongbetont hårtap er ikke et lite problem. Håndfuller av hår på børsten din og i dusjen kan kanskje se skummelt ut, men heldigvis finnes det måter å fikse problemet på. Øyeblikket du merker at for mye hår faller ut bør du slå alarm – håret ditt trenger intens pleie. Hvordan begynner du med det? Nyt lesingen av dette innlegget.

Hva er vårutmattelse?

Vårutmattelse er også kjent som vårsesongsletargi. Den er forbundet med endringene som skjer i kroppene våre, som får oss til å føle oss svake og trøtte. Vi våkner opp etter vinterstiden, forbrenningsprosesser ender seg, kroppen trenger flere vitaminer og bruker mer energi. Det er derfor du blir utmattet om du ikke får i deg nok vitaminer og næringsstoffer (med andre ord forblir du i «vinterfasen») – reservene av vitaminer og energi er oppbrukte, så du klarer ikke å leve opp til det våren krever av deg.

Om vinteren går vi ofte glipp av vitaminer, sollys og fysisk aktivitet. Det er derfor vi opplever et ubehagelig sjokk når våren kommer. De vanligste endringene forbindes med:

  • kroppslig utmattelse (synlig fra utsiden også: matt ansiktshud, knekk i negler, hårtap)
  • søvnighet
  • regelmessige hodepiner og muskelsmerter
  • tregere reflekser
  • problemer med konsentrasjon og innsovningsvansker
  • irritasjon og stress
  • smertefulle kramper (magnesiummangel)
  • plutselig utmattelsesfølelse (jernmangel)

Hvorfor faller for mye hår ut om våren?

Håret ditt reagerer på alle endringer – uansett om det er en ny sjampo, endring av miljøet rundt deg eller hormonendringer som oppstår på begynnelsen av den nye sesongen. Alt påvirker frisyren din.

La oss ikke glemme at kroppen har tendens til å føle seg svak og letagisk etter vinteren, og at den har tregere forbrenning. Den må øke farten litt om våren – om du mangler de nødvendige reservene eller det ikke finnes nok av dem, må kroppen din fokusere på å støtte de viktigste biologiske prosessene først. Det er derfor håret, neglene og huden din blir litt neglisjert og satt i dårligere stand.

Hvor mange hårstrå bør falle ut per dag?

Om du har merket at overflødige mengder hår faller ut i begynnelsen av vårsesongen bør du vite at det er normalt at rundt 100 hårstrå detter ut hver dag. Dette er en helt normal prosess som er koblet til hårets livssyklus og begynnelsen av våren (og de hormonelle endringene som kommer derav).

1. På tide å hvile

Du har brukt opp nesten all energien din. Gi kroppen din litt tid til å gjenoppbygges, prøv å slappe av og hvile, spesielt om du vanligvis lever et hektisk liv og må eller liker å være aktiv. Prøv å finne minst et øyeblikk hver dag til å slappe av. Slike øyeblikk gir deg en energiboost til neste dag.

2. Kosthold

Kroppen din trenger ny kraft etter vinteren. De riktige mengdene mineraler og vitaminer er livsviktige. Selvfølgelig er det å ta kosttilskudd som lover å gjøre underverker ingen god ide. Om du derimot bestemmer deg for å ta dem, bør du vite at fiskeolje og alger er de eneste kosttilskuddene som er verdt å ta. Prøv å tilføre andre vitaminer gjennom maten du spiser.

Spist et kosthold beriket med grønnsaker og frukt. En smoothie kan gi flere fordeler enn en tilskuddspille fylt av kunstige stoffer.

3. Fuktighetsgivning og vann

Det finnes ingen unntak – du må drikke rundt 2.5 liter mineralvann per dag. Dessverre er dette enklere sagt enn gjort, spesielt blant kaffeelskerne. Om du merker at huden virker stram og håret ekstremt tørt bør du fylle opp vannreservene. Tilfør fuktighet til kroppen din hver dag, så vil du merke sunnere hår, glattere ansiktslinjer og glødende hud snart.

4. Håroljebehandling

Naturlige oljer er stappfulle av livsviktige fettsyrer, vitaminer som er avgjørende for håret, fytosteroler og flavonoider som forynger og har antiradikal effekt. Du bruker oljene både i hårlengdene og i hodebunnen så hårsekkene blir fylt av næring og styrke, og hodebunnen blir sunn og problemfri.

Naturlige oljer bør være uraffinerte og kaldpressede. De reparerer skader i de indre hårstrukturene, lukker hårfiberene for ekstra mykhet, beskytter mot skader og forhindrer overflødig hårtap. Om du bruker en oljebehandling minst en gang i uken vil du totalforvandle håret ditt. Når våren blir mer komfortabel vil du lamslå alle med glansfylt, sunt og sterkt hår.

5. Urter, hårskyll & hodebunnsbehandlinger

Et fantastisk tillegg til håroljebehandlingen. Urter, skyll og hodebunnslotions gir gigantiske fordeler og de er bra for hodebunnen og hårsekkene, som er livsviktige for livssyklusen og tilstanden på håret ditt. Du kan ikke stoppe opp hårtapet uten dem. Velg de som passer hårtypen din og behovene det har, eller velg en universal brennesle- og kjerringsrokkbalsam og skrubb den inn i hodebunnen og lengdene etter hver hårvask.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *