Hjemmebaserte Hårbehandlinger

Selv om frisørsalonger tilbyr et bredt utvalg profesjonelle behandlinger og produkter som er laget for ulike hårproblemer, er det fortsatt mange kvinner som prøver ut hjemmebaserte hårbehandlinger. Noen av dem målsetter seg å motvirke oljedannelse og styrke svakt hår, mens andre er ment å bekjempe flass. Oppdag hjemmebaserte hårbehandlinger som leverer overraskende resultater her.

Hjemmebehandlinger for Fettete Hår

Det finnes flere hjemmemetoder som lar håret holde seg friskt og fyldig. Her er noen av dem.

Gjærmasse

For å lage dette blander du en pakke gjær med litt melk og påfører blandingen i hodebunn og hår, la sitte i 30 minutter. Så vasker du håret ditt med en mild sjampo. Utfør behandlingen minst en gang i uken, maks to ganger i uken.

Rask Maske

Du må vispe en eggehvite til den blir stiv og blande den sammen med plomma og påføre i fuktig hår. Dekk til hodet med dusjhette og vask håret etter tjue minutter. Gjenta behandlingen etter hver hårvask.

Ølkompress

Alt du trenger å gjøre er å koke et par storborretreblader med en trekvartfylt kopp kokende vann. Deretter fjerner du bladene og legger til et halvt glass øl, et par dråper vitamin A og sitronjuice. Masser blandingen inn i rent og tørt hår. Så tar du på dusjhette og skyller ut blandingen etter tre timer. Behandlingen bør gjentas annenhver uke.

Forfriskende Infusjon

For å lage den heller du en skje peppermynte og brennesle (kan byttes med timian eller rosmarin istedet) i en liter kokende vann, dekker det med lokk og setter det til side et øyeblikk. Deretter filtrerer du vannet og skyller rent hår med infusjonen mens du masserer det inn i hodebunnen. Du kan benytte deg av behandlingen etter hvert hårvask.

Hjemmebehandlinger for Svakt Hår

De følgende behandlingene tilfører næring og oksygen til hårsekkene, som gir sterkere og mer motstandsdyktig hår.

Plantejuice

For å lage juicen blander du 1/4 glass Aloe-verajuice og sitronjuice. Så legger du til en skje naturlig honning og gnir blandingen inn i hodebunnen. Etter tretti minutter vasker du hodet med en skånsom sjampo.

Flytende Parafin

For å nære håret med flytende parafin blander du en eggeplomme med et par dråper ricinusolje og tre skjeer flytende parafin. Deretter blander du ingrediensene ordentlig sammen og sprer den myke miksturen i lengdene på uvasket hår (unngå hodebunnen). Ta på dusjhette, ta den av etter 20-30 minutter og skyll misturen ut med sjampo. Benytt deg av behandlingen minst en gang i uken.

Hjemmebehandlinger for Blass Hårfarge

Grønnsaksekstrakt

Finriv en moden turnips eller pepperrot og skvis ut juicen. Etter dette gnir du ekstrakten inn i hodebunnen din tretti minutter før du skal vaske håret. Behandlingen kan utføres annenhver eller hver tredje uke.

Urtebrygg

Om du vil prøve dette blander du en skje kjerringrokk, storborrerot og brennesleblader, legger urtene i en krukke og heller den halvfull med en nøytral sprit. Etter to uker væter du en kompress i miksturen, skviser den halvtørr og skrubber hodebunnen med kompressen annenhver dag.

Vanlig Sjampo med Såpeurt & Brennesle

For å benytte deg av behandlingen blander du en håndfull såpeurtrot og brennesle, heller en liter kokende vann over og dekker det til. Når vannet absorberer urtene fullstendig, filtrerer du dem. Bruk den resulterende væsken som sjampo.

Hjemmebehandlinger for Tørt Hår

Naturlige kompresser og skyll gir best beskyttelse mot den hårfortørrende solen. I enkelte tilfeller kan kun en behandling med urtebaserte produkter oppgradere utseendet på håret ditt. Uansett vil en seksukersbehandling gi bedre resultater. Etter behandlingen skal du ikke tørke håret ditt med hårføner eller i solen; istedenfor lar du det tørke naturlige hjemme. Husk å alltid tilberede infusjonene i en kjeramikkbolle rett før du bruker dem.

Yoghurtkompress

For å lage den blander du fire skjeer naturell yoghurt med et egg. Påfør blandingen i håret og la den sitte i rundt 10 minutter. Skyll ut med lunkent vann.

Fløyelsblomstmikstur

For å lage denne miksturen blander du en skje fløyelsblomstblader med et halvt glass kokende vann, dekker det til og lar vannet absorbere bladene. Deretter filtrerer du ut urtene og blander med et halvt glass melk og eggeplomme. Spre miksturen grundig inn i tørt eller fuktig hår. Ta på dusjhette og vent 10-15 minutter før du grundig skyller blandingen ut av håret.

Gjenoppbyggende Infusjon

Hell en liter kokende vann over to håndmengder limetreblomster. Vent til vannet absorberer blomstene og bruk vannet for å skylle rent hår. Du kan benytte deg av infusjonen etter hvert hårvask.

Banankompress

Mos en banan, bland den med sitronjuice og naturell yoghurt. Masser produktet inn i håret og surr et håndkle rundt hodet ditt, da det sitte i rundt 20 minutter. Til slutt vasker du håret med en mild sjampo.

Naturlig Balsam

Kombiner en vegetabilsk olje med et par dråper eterisk olje, som f.eks geranium eller lavendelolje og masser inn i håret. Vask håret etter ca. 15 minutter.

Hjemmebehandlinger for Matt Hår

Her finner du flere måter å gi ekstra glans til det matte håret ditt.

Sitroneliksir

For å benytte deg av eliksiren masserer du sitronjuice inn i nyvasket hår og unngår hårtuppene. Etter et par minutter skyller du håret grundig med vann. Bruk behandlingen annenhver uke.

Honningkompress

Bland to skjeer honning med tre skjeer olivenolje og spre sirupen gjennom fuktig hår, så tar du på dusjhette. Etter femten minutter sjamponerer du inn håret og skyller det grundig.

Glansboostende Mikstur

Varm opp 1/3 glass olivenolje og legg en skje kamomille, brennesle og bjørkeblader i oljen i rundt tretti minutter. Filtrer og legg til eggeplomme, en teskje honning og sitronjuice og 2-3 dråper rosmarinolje. Til slutt påfører du blandingen i fuktig hår, lar det sitte i en halvtime og vasker av med sjampo.

Hjemmebehandlinger mot Flass

For å fjerne flass bør du finne fram antibakterielle og rensende produkter som balanserer hudens pH-nivåer.

Velduftende Olje

Bland en eggeplomme med 3-4 teskjeer mandelolje og en halv teskje rosmarinolje. Masser miksturen inn i håret, ta på dusjhette og sjamponer ut etter tretti minutter. Benytt deg av behandlingen før hvert hårvask.

Rensende Skyll

Hell to skjeer kjerringrokk eller en skje mynte, melisse og einer i en liter kokende vann. Dekk det til og vent til vannet har absorbert urtene. Deretter filtrerer du ut bladrestene. Hell det resulterende vanner’t inn i håret etter hver hårvask og masser det inn i hodebunnen.

Toner med Aloe Vera

Finhakk Aloe-Verablader og hell dem i et glass vodka. Deretter lukker du glasset godt og setter det til side i to uker. Etter dette filtrerer du ut bladene og heller toneren på et mørkt glass. Masser inn i hodebunnen to ganger i uka før sengetid; vask håret om morgenen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *