Bevist metode for fett hår

Et plagsomt problem for mange kvinner er at håret deres blir fett svært fort, og de må vaske håret mye oftere. Hår som er tynget med av eksperimenter og som blir vant til daglig hårvask kan begynne å bli fett selv etter noen timer, så til og med på kvelden samme dag. Hvordan unngå det? Hvordan begrense fett hår? Hvor starter man?

Nødvendigheten av daglig hårvask er plagsom, fordi det tar mye tid. For hyppig hårvask kan føre til at nærende ingredienser skures av, men det er heller ikke så greit å gå rundt med fett hår, fordi det øker problemet med hårtap. Hva gjør man i en slik situasjon? Begynn med det grunnleggende.fett-h-aring-r.jpg

Først må du venne håret av med daglig vask, noe du kan oppnå ved ikke å vaske det noen dager på rad. Det er den verste delen av hele prosessen, men det er nødvendig. Dette steget er lettest å gjøre en helg du ikke har planer. Vasker du håret fredags morgen før jobb kan du vaske det igjen på mandags morgen.

For det andre bør du bli venn med CSC-metoden. På uvasket hår tar du balsam eller hårmaske og lar det være på i flere minutter. Så vasker du håret med mild urtesjampo uten silikon, noe som ikke tynger håret ned. Det viktigste er å vaske hodebunnen grundig, fordi håret blir effektivt vasket når skummet flyter nedover det. Til slutt tar du på enda en omgang med balsam (denne gangen uten å skylle) eller skyller for å lukke hårfibrene.

For det tredje bør du ikke sove med løst hår. Utenom det faktum at håret er utsatt for mekanisk skade om natten, har det en tendens til å bli fett da. Presset mot puten eller dekket av en varm dyne blir det svett. Ved å knytte håret i en knute over natten føles det mer kjølig på hodet, og talgkjertlene arbeider mindre intensivt.

For det fjerde er det verdt å begrense hvor mye du bryr deg om å se bra ut hvis det er mulighet for det. På frihelger eller kvelder foran fjernsynet er det ikke behov for å se perfekt ut, så sett håret opp i en løs knute og samle det med et pannebånd for å at det skal bli mindre fett. Du bør også hoppe over hårvasken hvis mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *